Sastāvdaļas 1. porcijai:
Putrai:
- 40 g pilngraudu auzu pārslu
- 100 ml ūdens
- 1/4 tējk. sāls
- 100 ml piena
Mērcei:
- 0.25 apelsīni
- 0.25 āboli
- 1/4 tējk. malta kanēļa
- 0.25 ēd. k. cukura
Pagatavošanas laiks aptuveni 15 minūtes:
- Auzu pārslas vāra sālsūdenī 3 minūtes un, tad atstāj uzbriest.
- Kamēr pārslas uzbriest tikmēr sagriež vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk.
- Ieliek katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru, kanēli un no apelsīna izspiež sulu.
- Vāra, kamēr āboli ir mīksti.
- Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. Pasniedz putru kopā ar mērci siltu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru