piektdiena, 2021. gada 8. janvāris

Auzu putra ar ābolu un apelsīnu mērci

 


Sastāvdaļas 1. porcijai:

Putrai:

  • 40 g pilngraudu auzu pārslu
  • 100 ml ūdens
  • 1/4 tējk. sāls
  • 100 ml piena

Mērcei:

  • 0.25 apelsīni
  • 0.25 āboli
  • 1/4 tējk. malta kanēļa
  • 0.25 ēd. k. cukura

Pagatavošanas laiks aptuveni 15 minūtes:

  1. Auzu pārslas vāra sālsūdenī 3 minūtes un, tad atstāj uzbriest.
  2. Kamēr pārslas uzbriest tikmēr sagriež vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk.
  3. Ieliek katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru, kanēli un no apelsīna izspiež sulu. 
  4. Vāra, kamēr āboli ir mīksti.
  5. Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. Pasniedz putru kopā ar mērci siltu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru