Pētīju informāciju par kanēli un noskaidroju to, ka kanēlim piemīt ārstnieciskas īpašības. Kanēlis aizsargā organismu no baktērijām un to augšanu jeb veidošanos. Kanēlis nodrošina labu asins sarecēšanu. Kanēlis arī labi noder priekš konservantu taisīšanas, jo kanēlis rada patīkamu aromātu un garšu. Tieši tādēļ ir vērts pamēģināt kafiju ar kanēļa garšvielām. Tie, kas kaut ko tādu nav mēģinājuši, iespējams, teiks, ka tas ir galīgi garām. Taču patiesībā, cukurs un kanēlis, kafijai rada interesantu un patīkamu garšu, kā arī kanēlis ir ļoti bagāts ar minerālvielām, mangānu, šķiedrvielām, kalciju, dzelzi. Šāds kafijas dzēriens varētu uzburt Ziemassvētku noskaņu, taču, protams, šādu kombināciju var lietot arī citās dienās. Taču ar, kanēli nevajadzētu aizrauties un viss, kas ir pa daudz, nāk par sliktu. Viss ir labs kas ir mazās devās. Šādu kafijas un kanēļa kombināciju var droši lietot un tas ir veselīgi, bet visam ir jābūt normas robežās.
Kafija ar kanēli un pienu
Es parasti izvēlos dzert kafiju ar kanēli un pienu. Piens man ir nepieciešams, lai kafija nebūtu tik rūgta, jo pārcukurot man viņu nepatīk. Kā arī piens kafiju padara gaišāku kā rezultātā zobi nekļūst tik dzeltenīgi. Kafija ir veselīga, ja to nelieto lielās devās. Rīta kafija ir veids kā dienai sniegt enerģijas lādiņu. Protams, melna kafija ir efektīgāka, taču es tomēr izvēlos kafiju ar kanēli un pienu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru