sestdiena, 2012. gada 29. decembris

Ķiploku grauzdiņi uz pannas vai cepeškrāsnī

Ķiploku grauzdiņi ir pielietojami dažādos veidos, piemēram, kā uzkodas, kā arī var lietot ārstnieciskos nolūkos, ja, piemēram, saaukstējās. Nezinu, kā citiem, bet man ķiploki un sīpoli, ļoti labi palīdz pret saaukstēšanos kā arī ziemas un rudens periodus diezgan bieži tos lietoju uzturā. Iespējams, ka tādēļ arī praktiski neslimoju. ķiploku grauzdiņus var nopirkt veikalā, piemēram, Rimi, tur tiešām viņi ir ļoti garšīgi. Nopērkami viņi ir sveramā veidā un cena ir par kilogramu. Taču, ja neesat pārāk slinki, tad arī mājas apstākļos var uztaisīt pietiekami garšīgus ķiploku grauzdiņus. Es parasti uz pannas apcepu saldskābo maizi un pēc tam, kad šīs maizes šķēlītes ir apceptas, tās tiek ierīvētas ar ķiplokiem un papildus vēl var ķiploku uzrīvēt uz šīm apceptajām maizes šķēlītēm, kā arī papildus sāļumam var uzbērt smalko sāli. Tas viss ir pēc gaumes kā labāk pašam patīk. Vēl var uztaisīt ķiploku mērcīti, kurā pirms ēšanas var pamērcēt.

Parasti, jau šos grauzdiņus es lietoju kā uzkodas, piemēram, skatoties kādu filmu. Es šos grauzdiņus izvēlos labāk nekā čipšus vai popkornu. Taču katram jau savs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru