Kad sula ir izspiesta kā jārīkojas tālāk, lai uztaisītu ābolu sidru?
Ir vajadzīgs trauks kurā mēs gatavosim sidru. Tātad vajadzētu kādu piecu litru stikla burku. Tādas burkas ir iespējams nopirkt vīna veikalos vai kādā saimniecības veikalā. Šī lielā burka, ir kārtīgi jāizmazgā ar verdošu ūdeni pirms lej iekšā izspiesto ābolu sulu. Kad sula ir ielieta stikla burkā, atliek pievienot tai cukuru un nedaudz vīna raugu. Uz piecu litru burku cukurs jāpievieno aptuveni viens kilograms, un raugs ne vairāk kā puse no iepakojuma. Tad visu sastāvu kārtīgi izmaisa.Pašās beigās, jāpanāk efekts, lai gaiss netiktu iekšā, bet tiktu ārā. Šādu efektu mēs panākam izveidojot speciālu aizbāzni. Var paņemt izveidot koka tapu, izurbt vidū caurumu. Caurumā ievietot plastmasas caurules vienu galu. Koka tapu iebāž burkā, visticamāk, ka būs nepieciešama āmura palīdzība. tad paņem sveci, un aizlej ar sveķiem tās vietas kur varētu būt gaisa piekļuve. Visticamāk apkārt izurbtajam caurumam, kur ievietota caurulīte un apkārtējā kontūra koka tapai. Kad tas ir izdarīts, paņem otru kaut kādu burku ar ūdeni un šajā otrā burkā ievieto plastmasas caurulītes otru galu. Tādā veidā esam panākuši, ka gaiss netiek iekšā, bet tiek ārā.
Tad gaidām, kamēr sakrājas daudz nogulsnes burkas apakšā. Apmēram 1-2 nedēļas. Taisām burku vaļā. Izfiltrē sidra šķidrumu un ielej atpakaļ stikla burkā aiztaisot kārtīgi visus caurumus un ievietojot plastmasas caurulīti otrā burkā. Filtrēšana nozīmē, ka atbrīvojamies no nogulsnēm. Pēc tam atkal atstāj uz kādām divām nedēļām vai ilgāk. Tas ir pēc vēlēšanās cik stipru grib. Beigās sanāk lielisks sidrs, kuru būs prieks nobaudīt pašiem kā arī draugiem un paziņām. Paša gatavots produkts vienmēr ir garšīgs kā arī dārzā audzēti āboli ir daudz veselīgāki bez ķīmijas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru